holistic

Holistic – Med fokus på helheten

Det finns ett flertal varumärken som valt att delvis eller helt och hållet erbjuda ekologiska produkter. Ett av dessa är Holistic som framförallt säljer hälsokost. De säger själva att deras fokus är att ”hjälpa hela människan och kroppen” vilket alltså är ett mer holistiskt synssätt än många andra aktörer. I och med att de även har naturen i fokus är det lätt att hålla med om att de ser på helheten. Människa och miljö påverkar varandra och därmed bör vi i möjligaste mån välja ekologiska varor.

Tillverkning och utbud

De kosttillskott som Holistic tillverkar är helt vegetariska och är svensktillverkade. Detta har gjort att de bland annat blivit extra populära hos veganer och andra som helt vill utesluta produkter från djurriket.

En av de mer populärare produkterna är deras proteinpulver. Det som gör pulvret unikt är att det är tillverkat från svensk mjölk och är helt utan socker eller andra sötningsmedel. Utöver proteinet har de även ett stort utbud av vitaminer och tillskott. Exempelvis har de Ekologiska Spirulinatabletter vilket annars är relativt svårt att hitta.

Tanken bakom Holistic

”Vi delar på allt på den här planeten. Allt.”

Så skriver grundaren Bertil Wosk (även skribent på Kurera.se) på företagets hemsida som en sammanfattning av de produkter som de säljer men även om det arbete som ligger bakom de olika produkterna.  Ett tydligt mål som företaget har är att vara med och driva en medvetenhet om helheten för människan. Det kan låta ”utopiskt” med tanke på att de ”bara” säljer hälsokost men samtidigt är det ekologiskt, producerat i Sverige och utan animaliska råvaror. Det är i det lilla – som vi skapar det stora.

När företaget startade var målet att hjälpa människor att må bättre och bli friskare. Men även om att skapa en medvetenhet om orsak och verkan. Både hos sig själva och i den miljö man lever i. Deras vision blev därmed att ”skapa en mer kärleksfull värld genom att hjälpa människor att ta kontroll över sitt liv och leva medvetet”. Detta sker genom att de säljer produkter inom hälsokost och livsstil som kan hjälpa människor att nå detta mål.

Med tanke på den vision och den inriktning som företaget valt är det inte så konstigt att de just valt ordet holistic. Ett svenskt motsvarande ord skulle vara holistiskt vilket betyder ”helhet”.

Även kurser

Holistic har regelbundet ett flertal kurser och föreläsningar. Ett exempel är ”Produktkväll” då de presenterar de nya produkterna i sitt sortiment. Detta är enbart öppet för återförsäljare i likhet med många andra kurser.

En annan kurs är ”utmattning”. En kurs som jobbar utifrån ett holistiskt perspektiv och fokuserar på annat än bara ”vila och ta det lugnt”. Bland annat hjälper man människor att komma vidare med körteltillskott och lyfter fram hur man kan bemöta människor som lider av utmattning.

För privatpersoner finns exempelvis kursen ”Detox” som handlar om att rena kroppen under ett par veckor genom att genomföra en detox.

Kommentar på detta inlägg

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *