Handla smart när du köper Ekomat

Handla smart när du köper Ekomat

När man väljer att handla ekologiskt gör man ett val för en hållbar framtid och ett sundare val för sig själv. Alla vi som handlar ekologiskt känner en viss stolthet över maten vi väljer att köpa. Sverige har kommit långt i utbudet av ekologisk mat och ännu längre i kampen om att sänka priserna för ekologiskt. Men även om det finns ett fantastiskt utbud och butikerna gör vad de kan för att sänka priserna för oss kunder, är det ändå högre priser på ekologiskt. Det gör det svårt för den som har en mindre budget att verkligen satsa på ekologiska produkter helhjärtat. Då kan det vara hjälpsamt att plocka på sig några spararknep, och här kommer just ett sådant.

 

Vill du köpa ekologiskt men har liten budget? Gå med i matbutikernas bonusprogram. Som bonuskund får man inte bara tillgång till bonusvaror, det finns ofta chans till återbäring på sina köp och ännu större bonuspoäng om du handlar med matvarubutikens egna kort. Visst kan det kännas läskigt att öppna ett kreditkort när man har en liten budget men sköter man sin betalning varje månad så kan man spara massor! Till exempel om man är bonuskund hos ICA får man alla vanliga veckoerbjudanden, ICA kortets varor och poäng på vad man handlar. Ta dig tid varje månad att gå igenom veckans erbjudanden från matbutiken, planera veckans mat, och köp med bonuskortet – mer planering än så krävs inte! När man planerar sin mat äter man dessutom bättre och ser till att man får i sig ordentlig näring snarare än att bara slänga ihop en sista minuten rätt (som ju händer allt för ofta).
Så nästa gång du känner att ekomaten blir lite dyr. Fundera på det här spartipset och om det skulle kunna fungera för dig. Om kreditkortet känns lite för mycket, se fortfarande till att vara bonusmedlem så att du inte missar något bra erbjudande från dina olika matbutiker!

Kommentar på detta inlägg

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *