Ekologisk mat i Malmö

Ekologisk mat i Malmö

Att välja att äta ekologiskt ger oss förutom renare mat, mer välmående djur och dessutom en friskare natur. Trots alla fördelar som ekologisk mat medför är det ännu bara ett fåtal procent av den svenska matförsäljningen som utgörs av ekologisk mat. För dig som är malmöbo, eller bara på besök i staden (boka hotell här), och vill hjälpa till att främja naturen och djuren, följer här två tips där man kan handla klimatvänliga varor.

Reco Market

Reco Market är en butik som satsar både online och ”IRL”. Hela utbudet som hittas online på deras hemsida, kan även köpas i den fysiska butiken. Hos Reco Market kan handla (nästan) allt som är nyttigt, så som raw food, low carb, veganmat och glutenfritt.

Varav och en av dessa har dessutom flera underkategorier. Under Raw Food, kan man till exempel välja att botanisera bland sektioner som oljor & smör, drycker och nudlar. Under Low Carb kan man bland annat köpa bakmixar och godis med låg halt av kolhydrater.

Var? Online, samt Östergatan 22.

Öppet: Alla dagar från 10 – 18, förutom söndagar då det är helt stängt, samt lördagar då de stänger klockan 15.

Ekolivs

Ekolivs satsar till skillnad från Reco Market inte lika mycket online. Utbudet som finns listat på deras hemsida utgör endast ett axplock av det sortiment de erbjuder, och de rekommenderar att man istället besöker butiken för att se vad som finns inne för tillfället.

Precis som namnet antyder säljer de naturligtvis mycket nyttig mat. Till exempel säljer de frukt som (oftast) kommer direkt från Mossagården. De betonar att utbudet av frukt och grönt varierar en del beroende på vilken tid på säsongen det är.

Vill man handla ekologiskt, obesprutat och utan tillsatser i Malmö, är Ekolivs definitivt värt ett besök. Genom att handla här främjar man också de lokala näringsidkarna eftersom de prioriterar att köpa in varor från ”småskaliga producenter i vår närhet”.

Var? Ronnebygatan 1A

Öppet: Öppettiderna varierar något: Onsdag, torsdag och fredag håller de öppet från 14 till 19. Måndagar och tisdagar håller de stängt. Lördagar gäller tiderna 12 – 17, och på söndagar gäller 12 – 15.

Kommentar på detta inlägg

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *